linux.conf.au logo

linux.conf.au Systems Administration Miniconf
Sydney, January 2018

LCA2018 Sysadmin Miniconf Programme


Tuesday 23 January 2018
09:10 - 10:10
Main Conference: Keynote
10:10 - 10:45
Morning Tea
10:45 - 10:50
Welcome (5 mins)

10:50 - 11:15
Day 2 Operations with Containers: Myth vs. Reality (25 mins)
Elizabeth K. Joseph
Slides: [ PDF | Cached PDF ]
Video: [ MP4 download | YouTube ]
11:15 - 11:30
11:30 - 11:35
5 Minute break
11:35 - 11:50
Becoming the Admiral: mastering Docker orchestration (15 mins)
Alistair Chapman
Slides: [ Online | Cached PDF ]
Video: [ MP4 download | YouTube ]
11:50 - 12:10
Migrating to the cloud (20 mins)
Devdas Bhagat
Slides: [ ODP | PDF ]
Video: [ MP4 download | YouTube ]
12:10 - 12:25
Puppet in the cloud (15 mins)
Jethro Carr
Slides: [ PDF ]
Video: [ MP4 download | YouTube ]
12:25 - 13:40
Lunch
13:40 - 14:05
User Session Recording for the Enterprise (25 mins)
Fraser Tweedale
Slides: [ PDF ]
Video: [ MP4 download | YouTube ]
14:05 - 14:30
14:30 - 14:35
5 Minute break
14:35 - 14:50
Icinga 2 in a 24/7 Television Broadcast Environment (15 mins)
Dave Kempe
Slides: [ PDF ]
Video: [ MP4 download | YouTube ]
14:50 - 15:05
Principles Of Good Monitoring (15 mins)
Troy Lea
Slides: [ PPTX View | PDF ]
Video: [ MP4 download | YouTube ]
15:05 - 15:20
Quick Introduction to OpenNMS (15 mins)
Tarus Balog
Slides: [ PDF ]
Video: [ MP4 download | YouTube ]
15:20 - 15:50
Afternoon Tea
15:50 - 16:00
Next Generation Config Mgmt: Sysadmins (10 mins)
James Shubin
Slides: [ PDF ]
Video: [ MP4 download | YouTube ]
16:00 - 16:15
MQTT as a Unified Message Bus for Infrastructure Services (15 mins)
Matthew Treinish
Slides: [ PDF ]
Video: [ MP4 download | YouTube ]
16:15 - 16:30
16:30 - 16:35
5 Minute break
16:35 - 16:50
Cost-Effective Virtual Petabyte Storage Pools (15 mins)
Thomas Schoebel-Theuer
Slides: [ ODP | PDF ]
Video: [ MP4 download | YouTube ]
16:50 - 17:00
Fixing tridge's mistakes: Taking Samba AD to scale (10 mins)
Andrew Bartlett
Slides: [ PDF ]
Video: [ MP4 download | YouTube ]
17:00 - 17:15
The New Old Thing: Dynamic Service Discovery with DNS (15 mins)
Matt Palmer
Slides: [ PDF ]
Video: [ MP4 download | YouTube ]
17:15 - 17:30
Funny FOSS war stories from the pages of The Register (15 mins)
Simon Sharwood
Slides: [ PPTX | PDF ]
Video: [ MP4 download | YouTube ]
The End

Home
News (updated Sep 2018)

2018
2018 Programme
2018 Presentations
Linux.conf.au 2018

2017
2017 Programme
2017 Presentations
Linux.conf.au 2017

2016
2016 Programme
2016 Presentations
Linux.conf.au 2016

2015
2015 Programme
2015 Presentations
Linux.conf.au 2015

2014
2014 Programme
2014 Presentations
Linux.conf.au 2014

2013
2013 Programme
2013 Presentations
Linux.conf.au 2013

2012
2012 Programme
2012 Presentations
Linux.conf.au 2012

2011
2011 Programme
2011 Presentations
Linux.conf.au 2011

2010
2010 Programme
2010 Presentations
Linux.conf.au 2010

2009
2009 Programme
2009 Presentations
2009 Lightning Talks
Linux.conf.au 2009

2008
2008 Programme
2008 Presentations
2008 Lightning Talks
Linux.conf.au 2008

2006
2006 Programme
2006 Lightning Talks
2006 Presentations
Linux.conf.au 2006