linux.conf.au logo

linux.conf.au Systems Administration Miniconf
Canberra, January 2013

LCA2013 Sysadmin Miniconf Programme

The programme for the Systems Administration Miniconf for 2013, as presented, is shown below. Where we have them there are links to the slides (usually PDF) that were used during the presentation. If/when videos of the presentations are released we will also link those here later.


Monday 28 January 2013
09:00 - 10:00
Main Conference Opening
10:00 - 10:40
Morning Tea
10:40 - 11:00
Linux in Defence (20 mins)
Jamie Birse
Slides: [ PPTX | PDF ] Video: [ OGV Download ]
11:00 - 11:10
11:10 - 11:30
How OSS technology to help UTS:IT to build a virtualized networking lab (20 mins)
Li Bing Chen and James Lucas
Slides: [ PDF ] Video: [ OGV Download ]
11:30 - 11:55
Samba 4.0 (25 mins)
Andrew Bartlett
Slides: [ ODP | PDF ] Video: [ OGV Download ]
11:55 - 12:20
The Finer Art of Being a Senior Sysadmin (25 mins)
Sheeri Cabral
Slides: [ PDF ] Video: [ OGV Download ]
12:20 - 13:20
Lunch
13:20 - 13:40
OzLabs.org: Administering a system for "smart people" (20 mins)
Martin Schwenke and Stephen Rothwell
Slides: [ Talk Website | Cached copy (PDF) ] Video: [ OGV Download ]
13:40 - 13:55
Configuration Management with Ansible (15 mins)
Daniel Hall
Slides: [ Demo Source ] Video: [ OGV Download ]
13:55 - 14:10
Zombie pancakes: rebooting Flapjack (15 mins)
Lindsay Holmwood
Slides: [ On SpeakerDeck | Cached copy (PDF) ] Video: [ OGV Download ]
14:10 - 14:30
CWDM: Coarse Wave Division Multiplexing (20 mins)
Glen Turner
Slides: [ PDF (Note: 9MB file) ] Video: [ OGV Download ]
14:30 - 14:40
Communicating with third parties (10 mins)
Julien Goodwin
Slides: [ PDF ] Video: [ OGV Download ]
14:40 - 15:00
Operating in an Ephemeral World (20 mins)
Steven Ellis
Video: [ OGV Download ]
15:00 - 15:40
Afternoon Tea
15:40 - 16:00
Another look at scaling monitoring (20 mins)
Devdas Bhagat
Slides: [ ODP | PDF ] Video: [ OGV Download ]
16:00 - 16:20
Making SNMP work, despite vendors best efforts (20 mins)
Nick Clifford
Slides: [ PDF ] Video: [ OGV Download ]
16:20 - 16:40
Securing Linux with SELinux (20 mins)
Sander van Vugt
Slides: [ ODP | PDF ] Video: [ OGV Download ]
16:40 - 17:00
blkreplay: Experiences with Commercial vs OpenSource Storage Systems (20 mins)
Thomas Schöbel-Theuer
Slides: [ PDF ] Video: [ OGV Download ]
17:00 - 17:20
The End

Home
News (updated 2015-01-21)

2015
2015 Programme
2015 Presentations
Linux.conf.au 2015

2014
2014 Programme
2014 Presentations
Linux.conf.au 2014

2013
2013 Programme
2013 Presentations
Linux.conf.au 2013

2012
2012 Programme
2012 Presentations
Linux.conf.au 2012

2011
2011 Programme
2011 Presentations
Linux.conf.au 2011

2010
2010 Programme
2010 Presentations
Linux.conf.au 2010

2009
2009 Programme
2009 Presentations
2009 Lightning Talks
Linux.conf.au 2009

2008
2008 Programme
2008 Presentations
2008 Lightning Talks
Linux.conf.au 2008

2006
2006 Programme
2006 Lightning Talks
2006 Presentations
Linux.conf.au 2006