linux.conf.au logo

linux.conf.au Systems Administration Miniconf
Perth, January 2014

LCA2014 Sysadmin Miniconf Programme

The programme for the Systems Administration Miniconf for 2014. as presented, is shown below. Where we have them there are links to the slides (usually PDF) that were used during the presentation and Videos made by the Linux.conf.au conference. There are also some photos from the Miniconf as well as a playlist on youtube with the videos.


Monday 6 January 2014
09:00 - 10:00
Main Conference Opening
10:00 - 10:40
Morning Tea
10:40 - 11:00
How to keep track of puppet with Foreman (20 mins)
Glen Ogilvie
Slides: [ PDF ] Video: [ mp4 download YouTube ]
11:00 - 11:15
Open Sourcing your entire Puppet configuration (15 mins)
Elizabeth Krumbach Joseph
Slides: [ PDF ] Video: [ mp4 download YouTube ]
11:15 - 11:30
11:30 - 11:50
Ansible and Vagrant (20 mins)
Daniel Hall
Slides: [ PDF ] Video: [ mp4 download Youtube ]
11:50 - 12:05
Scalable SOE deployments (15 mins)
Matthew Cengia
Slides: [ Tar of Impress HTML (Unpack, use browser) ] Video: [ mp4 download Youtube ]
12:05 - 12:15
"Quality of Service", a common misconception (10 mins)
Julien Goodwin
Slides: [ PDF ] Video: [ mp4 download Youtube ]
12:20 - 13:20
Lunch
13:20 - 13:35
Custom equipment monitoring with OpenWRT and Carambola (15 mins)
Andrew McDonnell
Slides: [ PDF ] Video: [ mp4 download Youtube ]
13:35 - 13:55
Dualstack Firewalling with husk (20 mins)
Phillip Smith
Slides: [ PDF ] Video: [ mp4 download Youtube ]
13:55 - 14:10
Optimizing Linux memory usage (15 mins)
Sander van Vugt
Slides: [ PDF ] Video: [ mp4 download YouTube ]
14:10 - 14:20
RatticDB (10 mins)
Elizabeta Sørensen
Slides: [ PPTX | PDF ] Video: [ mp4 download YouTube ]
14:20 - 14:35
Coming up to speed on Chef within AWS (15 mins)
Josh Mesilane
Slides: [ PDF ] Video: [ mp4 download YouTube ]
14:35 - 14:55
Howto Reliably Replicate Block Devices, even over Long Distances (15 mins)
Thomas Schöbel-Theuer
Slides: [ PDF ] Video: [ mp4 download YouTube ]
15:00 - 15:40
Afternoon tea
15:40 - 16:00
16:00 - 16:20
Running virtualized Galera instances (20 mins)
Raghavendra Prabhu
Slides: [ PDF ] Video: [ mp4 download YouTube ]
16:20 - 16:35
The Six Stages of systemd (15 mins)
Rodger Donaldson
Slides: [ ODP | PDF ] Video: [ mp4 download YouTube ]
16:35 - 16:55
Scaling Graphite (20 mins)
Devdas Bhagat
Slides: [ ODP | PDF ] Video: [ mp4 download YouTube ]
16:55 - 17:15
Thinking outside the box (20 mins)
Steven McDonald
Slides: [ PDF ] Video: [ mp4 download YouTube ]
The End

Home
News (updated 2014-01-14)

2014
Programme
Presentations
Linux.conf.au 2014

2013
Programme
Presentations
Linux.conf.au 2013

2012
Programme
Presentations
Linux.conf.au 2012

2011
Programme
Presentations
Linux.conf.au 2011

2010
Programme
Presentations
Linux.conf.au 2010

2009
Programme
Presentations
Lightning Talks
Linux.conf.au 2009

2008
Programme
Presentations
Lightning Talks
Linux.conf.au 2008

2006
Programme
Lightning Talks
Presentations
Linux.conf.au 2006