linux.conf.au logo

linux.conf.au Systems Administration Miniconf
Auckland, January 2015

LCA2015 Sysadmin Miniconf Programme

The programme for the Linux.Conf.Au 2015 Syadmin Miniconf is listed below, as presented on Tuesday 13 January 2015. Each talk is followed by the slides provided by the presenter, and the videos recorded by LCA2015. Abstracts of the Accepted Presentations are online so you can find out more about the talks of interest -- and are also linked from the individual programme entry titles below.


Tuesday 13 January 2015
09:00 - 10:00
Main Conference: Eben Moglen Keynote
10:00 - 10:40
Morning Tea
10:40 - 11:10
11:10 - 11:30
Healthy Operations (20 mins)
Phil Ingram
Slides: [ PDF ]
Video: [ webm download | YouTube ]
11:30 - 11:35
5 Minute break
11:35 - 11:55
Developments in PCP (Performance Co-Pilot) (20 mins)
Nathan Scott
Slides: [ ODP | PDF ]
Video: [ webm download | YouTube ]
11:55 - 12:15
Security options for container implementations (20 mins)
Jay Coles
Slides: [ ODP | PDF ]
Video: [ webm download | YouTube ]
12:20 - 13:20
Lunch
13:20 - 13:45
13:45 - 14:05
etcd: distributed locking and service discovery (20 mins)
Brandon Philips
Slides: [ PDF ]
Video: [ webm download | YouTube ]
14:05 - 14:15
10 Minute break
14:15 - 14:35
Linux at the University (20 mins)
Randy Appleton
Slides: [ ODP | PDF ]
Video: [ webm download | YouTube ]
14:35 - 15:00
Untangling the strings: Scaling Puppet with inotify (25 mins)
Steven McDonald
Slides: [ ODP | PDF ]
Video: [ webm download | YouTube ]
15:00 - 15:40
Afternoon tea
15:40 - 15:55
Alerting Husbandry (15 mins)
Julien Goodwin
Slides: [ PDF ]
Video: [ webm download | YouTube ]
15:55 - 16:10
Managing microservices effectively (15 mins)
Daniel Hall
Slides: [ PDF ]
Video: [ webm download | YouTube ]
16:10 - 16:25
Corralling logs with ELK (15 mins)
Mark Walkom
Slides: [ PDF ]
Video: [ webm download | YouTube ]
16:25 - 16:35
10 Minute break
16:35 - 16:55
FAI -- the universal deployment tool (20 mins)
Thomas Lange
Slides: [ PDF ]
Video: [ webm download | YouTube ]
16:55 - 17:15
Documentation made complicated (20 mins)
Eric Burgueno
Slides: [ On Google Drive | Cached PDF ]
Video: [ webm download | YouTube ]
The End

Home
News (updated Jan 2017)

2017
2017 Programme
2017 Presentations
Linux.conf.au 2017

2016
2016 Programme
2016 Presentations
Linux.conf.au 2016

2015
2015 Programme
2015 Presentations
Linux.conf.au 2015

2014
2014 Programme
2014 Presentations
Linux.conf.au 2014

2013
2013 Programme
2013 Presentations
Linux.conf.au 2013

2012
2012 Programme
2012 Presentations
Linux.conf.au 2012

2011
2011 Programme
2011 Presentations
Linux.conf.au 2011

2010
2010 Programme
2010 Presentations
Linux.conf.au 2010

2009
2009 Programme
2009 Presentations
2009 Lightning Talks
Linux.conf.au 2009

2008
2008 Programme
2008 Presentations
2008 Lightning Talks
Linux.conf.au 2008

2006
2006 Programme
2006 Lightning Talks
2006 Presentations
Linux.conf.au 2006