linux.conf.au logo

linux.conf.au Systems Administration Miniconf
Brisbane, January 2011



Tuesday 25 January 2011
09:00 - 10:00
Main Conference Keynote
10:00 - 10:30
Morning Tea
10:30 - 10:35
Sysadmin Miniconf Welcome and intro (5 mins)
Conveeners
10:35 - 11:05
Implementing DevOps in the real world (30 mins)
Devdas Bhagat
Slides: [ ODP | PDF ]
11:05 - 11:25
Brief history of time sync (20 mins)
Julien Goodwin
Slides: [ PDF ]
11:25 - 11:45
Samba4 update, new features and real users (20 mins)
Andrew Bartlett
Slides: [ ODP | PDF ]
11:45 - 12:15
Setting up a HA cluster in 20 minutes + avoiding common errors (30 mins)
Sander van Vugt
Slides: [ PDF ] (most of presentation was demonstration; see video) Video: [ On Blip.TV ]
12:15 - 13:30
Lunch
13:30 - 13:45
IPv6 issues and experience (15 mins)
Peter Chubb
Slides: [ PDF ] Video: [ On Blip.TV (incomplete) ]
13:45 - 14:05
Centrally monitoring almost anything (20 mins)
Ken Wilson
Slides: [ PDF ]
14:05 - 14:25
Backing up network devices (20 mins)
Julien Goodwin
Slides: [ PDF ] Video: [ On Blip.TV ]
14:25 - 14:45
DNSSEC at Mozilla (20 mins)
Shyam Mani
Slides: [ PDF ] Video: [ On Blip.TV ]
14:45 - 14:55
Lightning Talks (10 mins)
  • Alistair Irvine - Samba/PAM password changing issues
  • David Kaiser - Enterprise FS
  • Stuart Low - Running an access ISP with Linux (Slides: ODP | PDF)
14:55 - 15:15
Defending voip on the internet (20 mins)
Craig Askings
Slides: [ Google Docs Presentation | PDF (Cached) ] Video: [ On Blip.TV ]
15:15 - 15:45
Afternoon Tea
15:45 - 16:05
Lazy management of a secure gateway (20 mins)
Mark Suter Slides: [ ODP (Cached) | PDF (Cached) ]
16:05 - 16:25
Bare metal recovery (20 mins)
Ceasar Sun
Slides: [ PDF ]
16:25 - 16:45
Tuning your postgresql server (20 mins)
Shoaib Mir
Slides: [ PDF ]
16:45 - 17:00
Resource allocation using cgroups (15 mins)
Steven Ellis
Slides: [ PDF ]
17:00 - 17:15
Varnish and HTTP acceleration (15 mins)
Simon Lyall
Slides: [ ODP | PDF ]
17:15 - 17:30
En-Visage-ing system and instrumented statistics (15 mins)
Lindsay Holmwood
Slides: [ PDF ]
Home
News (updated Oct 2017)

2018
Call For Presentations
Linux.conf.au 2018

2017
2017 Programme
2017 Presentations
Linux.conf.au 2017

2016
2016 Programme
2016 Presentations
Linux.conf.au 2016

2015
2015 Programme
2015 Presentations
Linux.conf.au 2015

2014
2014 Programme
2014 Presentations
Linux.conf.au 2014

2013
2013 Programme
2013 Presentations
Linux.conf.au 2013

2012
2012 Programme
2012 Presentations
Linux.conf.au 2012

2011
2011 Programme
2011 Presentations
Linux.conf.au 2011

2010
2010 Programme
2010 Presentations
Linux.conf.au 2010

2009
2009 Programme
2009 Presentations
2009 Lightning Talks
Linux.conf.au 2009

2008
2008 Programme
2008 Presentations
2008 Lightning Talks
Linux.conf.au 2008

2006
2006 Programme
2006 Lightning Talks
2006 Presentations
Linux.conf.au 2006