linux.conf.au logo

linux.conf.au Systems Administration Miniconf
Christchurch, January 2019

LCA2019 Sysadmin Miniconf Programme


Monday 21 January 2019
09:10 - 10:10
Main Conference: Conference Welcome
10:00 - 10:40
Morning Tea
10:40 - 10:45
Sysadmin MiniConf Welcome (5 mins)

10:45 - 11:05
Toolmaking (20 mins)
Julien Goodwin
Slides: [ PDF ]
Video: [ On YouTube | Linux.Conf.Au Mirror: MP4, WebM ]
11:05 - 11:30
Python++ – Bringing your code to the next level (25 mins)
Jan Groth
Slides: [ Online]
Video: [ On YouTube | Linux.Conf.Au Mirror: MP4, WebM ]
11:30 - 11:35
Room Change Break (5 mins)
11:35 - 11:55
Adventures in highish availability (20 mins)
Peter Chubb
Slides: [ PDF ]
NOTE: no recording of this talk available; speaker declined the recording option.
11:55 - 12:05
Survival guide for women in IT (10 mins)
Anna Fiofilova
Slides: [ PDF ]
Video: [ On YouTube | Linux.Conf.Au Mirror: MP4, WebM ]
12:05 - 12:20
The Free Software Mirror Group (15 mins)
Brad Cowie and James Forman
Slides: [ PDF | Cached PDF ]
Video: [ On YouTube | Linux.Conf.Au Mirror: MP4, WebM ]
12:20 - 13:30
Lunch
13:30 - 13:50
Distributed storage is easier now: usability from Ceph Luminous to Nautilus (20 mins)
Tim Serong
Slides: [ Online | PDF ]
Video: [ On YouTube | Linux.Conf.Au Mirror: MP4, WebM ]
13:50 - 14:10
Lightning Talks
  • 13:50 - Paul Gunn -- perfSONAR: an open source network measurement toolkit with a global install base. Also available in New Zealand (5 mins)
  • 13:55 - Russell Coker - NixOS Linux (5 mins)
  • 14:00 - Steve Brorens -- "So the boss wants you to phish the staff?" (10 mins) -- slides: [ PDF ]

NOTE: last minute replacement for Thomas's talk (see end); no recording available.
14:10 - 14:20
Using containers (but avoiding Docker) for HPC workloads (10 mins)
Eric Burgueño
Slides: [ PDF ]
Video: [ On YouTube | Linux.Conf.Au Mirror: MP4, WebM ]
14:20 - 14:25
Room Change Break (5 mins)
14:25 - 14:45
Samba for the 100,000 user enterprise: are we there yet? (20 mins)
Andrew Bartlett
Slides: [ PDF | ODP]
Video: [ On YouTube | Linux.Conf.Au Mirror: MP4, WebM ]
14:45 - 15:10
Dirty Samba hacks to make your life easier (25 mins)
Kirin van der Veer
Slides: [ ODP ]
Video: [ On YouTube | Linux.Conf.Au Mirror: MP4, WebM ]
15:10 - 15:50
Afternoon Tea
15:50 - 16:20
Keeping the Balance: loadbalancing demystified (30 mins)
Murali Suriar
Slides: [ PDF ]
Video: [ On YouTube | Linux.Conf.Au Mirror: MP4, WebM ]
16:20 - 16:40
Oracle Public Cloud DevOps: OpenStack CI/CD Infrastructure (20 mins)
Dong Ma
Slides: [ PDF ]
Video: [ On YouTube | Linux.Conf.Au Mirror: MP4, WebM ]
16:40 - 16:45
Room Change Break (5 mins)
16:45 - 17:10
Prometheus - For both big and little people (25 mins)
Simon Lyall
Slides: [ PDF | ODP]
Video: [ On YouTube | Linux.Conf.Au Mirror: MP4, WebM ]
17:10 - 17:30
Creating Ubuntu and Debian container base images, the old and simple way (20 mins)
Hamish Coleman
Slides: [ Online | Cached PDF ]
Video: [ On YouTube | Linux.Conf.Au Mirror: MP4, WebM ]
Tuesday 22nd January 2019 (Large Data Storage BoF)
12:45 - 13:15
Petabytes Data Migration and Load Balancing with Football+MARS
Thomas Schoebel-Theuer
Slides: [ PDF ]
Video: [ YouTube | Linux.Conf.Au Mirror: MP4, WebM ]
NOTE: Recording is only slides and audio; some patches of blank screen, and a few partial audio drop outs. (It was not part of the usual conference recordings.)
The End

Home
News (updated Feb 2019)

2019
2019 Programme
2019 Presentations
Linux.conf.au 2019

2018
2018 Programme
2018 Presentations
Linux.conf.au 2018

2017
2017 Programme
2017 Presentations
Linux.conf.au 2017

2016
2016 Programme
2016 Presentations
Linux.conf.au 2016

2015
2015 Programme
2015 Presentations
Linux.conf.au 2015

2014
2014 Programme
2014 Presentations
Linux.conf.au 2014

2013
2013 Programme
2013 Presentations
Linux.conf.au 2013

2012
2012 Programme
2012 Presentations
Linux.conf.au 2012

2011
2011 Programme
2011 Presentations
Linux.conf.au 2011

2010
2010 Programme
2010 Presentations
Linux.conf.au 2010

2009
2009 Programme
2009 Presentations
2009 Lightning Talks
Linux.conf.au 2009

2008
2008 Programme
2008 Presentations
2008 Lightning Talks
Linux.conf.au 2008

2006
2006 Programme
2006 Lightning Talks
2006 Presentations
Linux.conf.au 2006