linux.conf.au logo

linux.conf.au Systems Administration Miniconf
Online Everywhere, Saturday 2021-01-23 10:45-17:30 UTC+11

LCA2021 Sysadmin Miniconf Programme

All times are in Conference time, which is UTC+11 / AEDT. Watch us in the Blemings Lab of LCA2021 Online Venue.

Note that there are 10 minute breaks between every talk, at the request of the LC2021 Conference Team (and their AV team) to allow for changing over between speakers, and between Miniconf streams.

Each talk links to the abstract in the presentations page.

DRAFT: Subject to change up to and including the day of the Miniconf, Saturday 2021-01-23 UTC+11.


Saturday 23 January 2021
09:00 - 09:10 UTC+11
Main Conference: Conference Welcome
09:10 - 10:10 UTC+11
Main Conference: Keynote (to be announced)
10:10 - 10:45 UTC+11
Meal break ("Morning Tea")
-=- Session 1 -=- Session 1 -=- Session 1 -=-
10:45 - 11:05 UTC+11
API != REST - procmail to the rescue (20 mins)
Bruno Cornec and Frédéric Passeron
11:05 - 11:15 UTC+11
(AV changeover break)
11:15 - 11:30 UTC+11
Tips and Tricks for Managing and Administering Ceph Clusters (15 mins)
Michael Hackett and Brad Hubbard
11:30 - 11:40 UTC+11
Room Changeover Break
-=- Session 2 -=- Session 2 -=- Session 2 -=-
11:40 - 12:00 UTC+11
Building Raspberry PI Supercomputers (20 mins)
Federico Lucifredi
12:00 - 12:10 UTC+11
(AV changeover break)
12:10 - 12:25 UTC+11
MySQL for System Administrators (15 mins)
der.hans
12:25 - 13:30 UTC+11
Meal break ("Lunch")
-=- Session 3 -=- Session 3 -=- Session 3 -=-
13:30 - 13:50 UTC+11
Rootless containers with Podman (20 mins)
Steven Ellis
13:50 - 14:00 UTC+11
(AV changeover break)
14:00 - 14:15 UTC+11
14:15 - 14:25 UTC+11
Room Changeover Break
-=- Session 4 -=- Session 4 -=- Session 4 -=-
14:25 - 15:10 UTC+11
15:10 - 15:45 UTC+11
Meal break ("Afternoon Tea")
-=- Session 5 -=- Session 5 -=- Session 5 -=-
15:45 - 16:05 UTC+11
16:05 - 16:15 UTC+11
(AV changeover break)
16:15 - 16:30 UTC+11
A re-introduction to s3fs (15 mins)
Andrew Gaul
16:30 - 16:40 UTC+11
Room Changeover Break
-=- Session 6 -=- Session 6 -=- Session 6 -=-
16:40 - 16:55 UTC+11
Getting started with Docker and Swarm (15 mins)
Matthew Cengia
16:55 - 17:05 UTC+11
(AV changeover break)
17:05 - 17:25 UTC+11
The worst outage I never caused (20 mins)
Julien Goodwin
Miniconf Close

Home
News (updated Jan 2021)

2021
2021 Programme
2021 Presentations
Linux.conf.au 2021

2020
2020 Programme
2020 Presentations
Linux.conf.au 2020

2019
2019 Programme
2019 Presentations
Linux.conf.au 2019

2018
2018 Programme
2018 Presentations
Linux.conf.au 2018

2017
2017 Programme
2017 Presentations
Linux.conf.au 2017

2016
2016 Programme
2016 Presentations
Linux.conf.au 2016

2015
2015 Programme
2015 Presentations
Linux.conf.au 2015

2014
2014 Programme
2014 Presentations
Linux.conf.au 2014

2013
2013 Programme
2013 Presentations
Linux.conf.au 2013

2012
2012 Programme
2012 Presentations
Linux.conf.au 2012

2011
2011 Programme
2011 Presentations
Linux.conf.au 2011

2010
2010 Programme
2010 Presentations
Linux.conf.au 2010

2009
2009 Programme
2009 Presentations
2009 Lightning Talks
Linux.conf.au 2009

2008
2008 Programme
2008 Presentations
2008 Lightning Talks
Linux.conf.au 2008

2006
2006 Programme
2006 Lightning Talks
2006 Presentations
Linux.conf.au 2006